Gout


 

Ia berlaku apabila asid urik berkumpul dalam sendi dan ia sesuatu yang menyakitkan apabila sendi mendapat radang (iritasi) dan bengkak asid urik boleh berkumpul dalam ginjal dan tisu lembut organ seterusnya menyebabkan kerosakkan yang membawa kepada kerosakkan fungsi normal ginjal kita..

Pengurusan makanan yang bijak adalah dengan menambahkan pengambilan asid folik yang terdapat banyak dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia berperanan untuk menghalang enzim yang boleh menghasilkan asid urik.

Penggunaan produk HERBALIFE F1  bagi pengganti kepada sarapan pagi atau makan malam..dengan campuran buah oren, timun dan daun saleri akan memperkayakan nilaian diet kita disamping mengurangkan kandungan asid urik..

selain dari itu campuran beri hawthorn, beri biru atau buah-buahan yang bewarna biru merah ungu (anggur) adalah sumber bagi anthocyanidins dan procyanidins yang mana dapat membantu melindungi tisu penghubung dari diserang oleh keradangan. 

Sekurang-kurangnya ia membantu mengurangkan gejala gout. Bagi mereka yang sihat dan aktif pun digalakkan, tiada masalah bagi mereka yang sihat untuk mengamalnya… jangan lupa minum air masak yang banyak sekurang-kurangnya 2 liter..

SELAMAT MENCUBA..

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Doa untuk Anak-anak

Memori pentauliahan Intake 21 UPM..

Kenapa saya suka membaca