Gout

Ia berlaku
apabila asid urik berkumpul dalam sendi dan ia sesuatu yang menyakitkan apabila
sendi mendapat radang (iritasi) dan bengkak asid urik boleh berkumpul dalam
ginjal dan tisu lembut organ seterusnya menyebabkan kerosakkan yang membawa
kepada kerosakkan fungsi normal ginjal kita..
Pengurusan
makanan yang bijak adalah dengan menambahkan pengambilan asid folik yang
terdapat banyak dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia berperanan untuk
menghalang enzim yang boleh menghasilkan asid urik.
Penggunaan
produk HERBALIFE F1 bagi pengganti
kepada sarapan pagi atau makan malam..dengan campuran buah oren, timun dan daun
saleri akan memperkayakan nilaian diet kita disamping mengurangkan kandungan
asid urik..
selain dari itu campuran beri hawthorn, beri biru atau buah-buahan
yang bewarna biru merah ungu (anggur) adalah sumber bagi anthocyanidins dan
procyanidins yang mana dapat membantu melindungi tisu penghubung dari diserang
oleh keradangan.
Sekurang-kurangnya ia membantu mengurangkan gejala gout. Bagi
mereka yang sihat dan aktif pun digalakkan, tiada masalah bagi mereka yang
sihat untuk mengamalnya… jangan lupa minum air masak yang banyak
sekurang-kurangnya 2 liter..
SELAMAT MENCUBA..
Ulasan
Catat Ulasan